Hogyan lehet kinyitni a PUK-kódot egy mobiltelefonon, ha zárolva van?

Ha a telefonján engedélyezve van egy SIM-kártya PIN-kódja a SIM-kártya adatainak eléréséhez, de többször is helytelenül írja be, akkor a SIM-kártya kizárhatja a további próbálkozásoktól. Visszaállíthatja a SIM-kártyát úgynevezett személyes feloldókóddal vagy PUK-kóddal, amelyet általában a telefonszolgáltatótól szerezhet be.

SIM-kártya zárolása

Beállíthat egy SIM PIN-kódot, amely megakadályozza, hogy az emberek az Ön engedélye nélkül hozzáférjenek az adatokhoz, például a SIM-kártyán tárolt névjegyekhez, még akkor is, ha fizikailag rendelkeznek a telefonnal, majd ellopják a kártyát. Ez elkülönül a belépési kódtól vagy egy biometrikus zártól, amelyet maga a telefon állíthat be, mivel azt a SIM-en lévő adatok védelmére tervezték, nem pedig a telefonon.

Android-telefonon a Beállítások menüben beállíthatja a SIM-kártya PIN-kódját. Érintse meg a Beállítások alkalmazást a kezdőképernyőn, majd koppintson a "Biztonság" vagy "Ujjlenyomatok és biztonság" almenübe lépéshez. Koppintson az „SM Card Lock beállítása” elemre, és válassza a „SIM-kártya zárolása” lehetőséget a kártya zárolásához. Általában meg kell adnia a meglévő alapértelmezett SIM-zárolási PIN-kódot, amelyet a telefongyártótól vagy szolgáltatótól szerezhet be, bár később megváltoztathatja ugyanabban a menüben.

IPhone készülékén érintse meg a „Beállítások”, majd a „Telefon”, majd a „SIM PIN” elemet a zár PIN-kódjának be- vagy kikapcsolásához. Ha nem ismeri a meglévő PIN-kódot, segítségért forduljon szolgáltatójához.

PUK-kód megszerzése

Ha ismételten hibásan adja meg a SIM-kártya PIN-kódját, a SIM-kártya további biztonsági intézkedésként lezáródik. Ez megakadályozza, hogy valaki egyszerűen kitalálja az összes lehetséges PIN-kódot az adatok eléréséhez, ha ellopja a telefonját vagy a SIM-kártyáját.

Miután a SIM-kártya zárolva van, a feloldásához külön kódot, PUK-kódot kell használnia. Szolgáltatója megadhatja a SIM-kártya PUK-kódját. Ezt néha megtalálhatja a szolgáltató webhelyén a bejelentkezés után, és általában beszerezheti úgy is, hogy felhívja az ügyfélszolgálatot, vagy elviszi a telefont egy szolgáltatói üzletbe. Miután megkapta a PUK-kódot, beírhatja és visszaállíthatja a SIM-kártya PIN-kódját.

Ha nem ismeri a SIM-kártya PUK-kódját, ne próbálja kitalálni. A SIM-kártya véglegesen zárolódhat, és ki kell cserélni, ami elveszítheti az adatait, ha ismételten helytelen PUK-kódot ad meg.