Hogyan lehet megnyitni egy adatfolyamot a VLC-n keresztül

A VideoLAN Organization VLC streaming lejátszója nyílt forráskódú audio- és videolejátszó. A lejátszó a merevlemezen helyben tárolt video- vagy audiofájlokat játssza le, valamint a helyi hálózatról vagy az internetről továbbít audio- és videofájlokat.

A VLC az UTP-folyamokat az RTP protokollal, az MMS-folyamokkal, az RTSP-folyamokkal és a HTTP-folyamokkal fogadja. A lejátszó bejövő audio- vagy videofolyamot is konvertálhat, és elmentheti a merevlemezre.

Stream megnyitása és lejátszása

A VLC közvetítéséhez nyissa meg a médialejátszót, kattintson a Média elemre, majd a Nyílt Hálózati adatfolyam elemre . Ez beállítja a lejátszót, de semmi sem fog lejátszani, amíg meg nem adja a címet vagy a protokollt egy adott adatfolyam lejátszásához.

Győződjön meg arról, hogy a VLC lejátszó legújabb verzióját használja. Kattintson a tálcán a Média elemre, majd az Open Network Stream elemre . Ekkor megnyílik egy üzenet, amelyben egy doboz található a hálózati URL-hez. Írja be a hálózati URL-t ebbe a mezőbe az adatfolyam letöltéséhez. Például egy Shoutcast adatfolyam megnyitásához az IP 209.50.234.85 IP-címről a 8000-es porton írja be a következőt: „//209.50.234.85:8000”.

A YouTube-ról vagy más általános online forrásról származó adatfolyam megnyitásához egyszerűen másolja a videó URL-jét, és illessze be a mezőbe. A folyamat rendkívül egyszerű, és a lejátszó a videókat közvetlenül a forrásból vagy közvetlenül a merevlemezről továbbítja. Egy egyszerű médialejátszón keresztül megadhatja az élő közvetítés URL-jét is.

Az URL megadása után egyszerűen nyomja meg a Play gombot a közvetítés elindításához. Dőljön hátra, és élvezze a megtekintést.

A VLC régebbi verziói

A VLC régebbi verziói megkövetelik, hogy rákattintson egy gombra, vagy egy legördülő menü segítségével válassza ki a fogadni kívánt adatfolyam típusát, ahol megadja az adatfolyam portját, címét és portját vagy URL-jét . Nyissa meg a hálózati adatfolyam ablakot, írja be a stream URL-jét, majd a legördülő menü megnyitásához kattintson és tartsa lenyomva a „Play” gombot. Kattintson azÁtalakítás” gombra az adatfolyam merevlemezre történő mentéséhez.

Mivel a VLC lejátszó nyílt forráskódú és ingyenes, valóban nincs oka a régebbi verziókkal való háborgatásnak, hacsak nem nyomja meg az idő, és egyszerűen nem akarja frissíteni. Ellenkező esetben frissítse a legújabb verzióra, mivel a folyamat leegyszerűsödik, és a lejátszó jobban teljesít.

Általános adatfolyam-használat

A média streamingnek a VLC lejátszón keresztül számos felhasználási lehetősége van. Könnyedén megnézheti a böngészője népszerű webhelyeinek videóit a lejátszó nélkül, de még mindig jól működik a média streamingjében a YouTube-on és más médiaoldalakon.

Az élő közvetítés nagy vonzerőt jelent a játékos számára. A VLC linkjei a futballhoz és más sporteseményekhez nagy vonzerőt jelentenek . Ha megszerezheti vagy megvásárolhatja az élő streaming linket, egyszerűen írja be a lejátszóhoz, és nézze meg a játékát.

Ez lehetővé teszi bizonyos játékok megtekintését anélkül, hogy elkötelezné magát egy drága, hosszú távú kábelcsomag mellett. A VLC streaming lejátszó éppen ezért népszerű a sportközösségben, bár az olyan streaming hálózatok, mint az Amazon Prime, a Netflix és a HULU, kezdenek kínálni megoldásokat a saját streaming szolgáltatásaik előfizetésével.

A VLC azonban továbbra is életképes, és egyszerű egyszeri streaming lehetőségeket kínál, anélkül, hogy feltörné a hitelkártyáját a játékos számára. Nyílt forráskódú lejátszóként továbbra is ingyenes és könnyen használható.