Hogyan lehet visszaállítani egy törölt munkalapot az Excelben

Az Excel fájlok bonyolult munkalapok lehetnek oldalakkal, számításokkal és kereszthivatkozással. Mindezen információk birtokában nem csoda, hogy pánikba eshet, ha valamelyik munkalapját véletlenül törli. Míg néhány műveletet egyszerűen nem lehet visszavonni, a törölt Excel munkalap nem tartozik ezek közé. A Microsoft néhány egyszerű módszert beépített a programba és az operációs rendszerbe a törölt munkalapok helyreállításának elősegítése érdekében. A mentés és a biztonsági mentés mindig a legjobb lehetőség.

Mentett és törölt munkalap helyreállítása

Nem ritka, hogy a nem kívánt vagy ismétlődő fájlok törlésével takarítja az asztalt. Gyakran ez a fájlok szemetes mappába történő áthúzásának gyors átfutása. Ellenőrizze a kukát vagy a lomtárat, mielőtt kiürítené a véletlen törléseket. A kuka vagy a Lomtár általában a Windows asztalán látható, vagy a képernyő alján található eszköztárról érhető el.

Az Excel 2010 vagy korábbi verziói esetén nyissa meg az Excel programot, válassza a "Fájl" lehetőséget, kattintson az "Információ" fülre, majd a "Felügyelt verziók" elemre. Ezután válassza a "Nem mentett dokumentumok helyreállítása" lehetőséget. Keresse meg a munkalap fájlnevét a "Verziók" fejléc alatt. Válassza ki a legújabb verziót. A sárga sáv segítségével kiválaszthatja a "Visszaállítás" lehetőséget, ezzel visszahozva azt a verziót az asztalra.

Az Excel későbbi verziói, például az Excel 2013 és az Excel 2016 esetében az AutoRecover szolgáltatás 10 percenként menti a verziót. Nyissa meg az Excel programot, és válassza a "Fájl" legördülő menüt. Ha valamilyen dokumentumot mentett az AutoRecover alkalmazásba, megjelenik egy "Mentetlen helyreállítás" fájl. Nyissa meg ezt az Excel fájl visszaállításához; nevet, és mentse el a kívánt helyre.

Nem mentett fájl helyreállítása

Szinte mindenkivel megtörtént: egy nagy projekt közepette kialszik az áram, és a számítógép váratlanul leáll. Az általad fejlesztett bonyolult munkalap eltűnik vele. Annyira belemerült a fejlődésbe, hogy megfeledkezett a spórolásról. Szerencsére az Excel mentette az Ön számára.

Az Excel megnyitásával töltse le. Megjelenik egy "Dokumentum-helyreállítás" mező. Kattintson erre a fülre, és keressen meg minden mentetlen dokumentumot. Nyissa meg a kívánt fájlt, amely valószínűleg egy név nélküli fájl, a legfrissebb időbélyeggel. Miután kinyitotta, ne felejtse el megfelelő névvel menteni a kívánt helyre.

A File Explorer használata helyreállításhoz

A Windows számos nem biztonságos széfet fejlesztett ki a nem kívánt adatvesztés megelőzése érdekében. A Fájlkezelőben a fájlelőzmények egy ideig fennmaradnak. A Windows-E megnyomásával nyissa meg a Fájlkezelőt, és keresse meg a törölt munkalapot. Ez az opció felsorolja az Excel, a Word és a PowerPoint fájlokat.

Keresse meg a megfelelő Excel fájlt, jelölje ki, majd válassza a menüsor „Home” menüpontját. Válassza az "Előzmények" lehetőséget a különböző verziók megtekintéséhez, a legújabbak keresésével. Nyissa meg a fájlt. Miután megnyitotta, válassza a "Visszaállítás" lehetőséget a hiányzó munkalap újbóli megnyitásához. Mentse el új verzióként.

Windows 7 és Windows Vista esetén az elérési út a következőképpen néz ki:

  • C: \ Users \ User_Name \ AppData \ Local \ Microsoft \ Office \ UnsavedFiles

Windows XP esetén az elérési út a következőképpen néz ki:

  • C: \ Documents and Settings \ Felhasználónév \ Helyi beállítások \ Alkalmazásadatok \ Microsoft \ Office \ UnsavedFiles

A fájlok a legújabb verzió létrehozása után négy napig maradnak itt. Mindig futtassa a rendszer biztonsági mentéseit, és mentse rendszeres időközönként, szünetekkel és megszakításokkal.

Az UnsavedFiles szolgáltatás nem érhető el a Windows 10 rendszerben.