Hogyan készítsünk logót Word-ben

Lehet, hogy a Microsoft Word nem ismert grafikai tervezési képességeiről, de a Word 2010 sokoldalú és hatékony eszközöket és funkciókat kínál mind a szöveghez, mind a képekhez. Ezekkel az eszközökkel tervezhet emblémát vállalkozásához vagy szervezetéhez az alapvető irodai eszközkészlet használatával, elkerülve ezzel a magasabb kategóriájú grafikus szoftverekkel járó költségeket és képzést. A Word eszközei lehetővé teszik a szöveg és a grafika kombinálását, speciális effektusok létrehozását és mindent egy képpé konvertálást.

1

Helyezzen be egy alakzatot, amelyet a logója háttereként használhat. A Beszúrás lapon mutasson az Alakzatok elemre az Illusztrációk csoportban. Kattintson a használni kívánt alakzatra, és húzza a kívánt méretre és pozícióra a dokumentumon.

2

Kattintson az alakzatra a kitöltőanyag mennyiségére és arra, hogy van-e körvonala. Válassza ki az alakzatot, majd kattintson az Alak stílusok csoportban az "Alak kitöltése" elemre. Válasszon egy színt, vagy mutasson a Színátmenet pontra, majd válassza a "További színátmenetek" lehetőséget. Válassza a "Színátmenet kitöltése" lehetőséget, majd válasszon egy előre beállított színkombinációt, vagy hozzon létre saját. Kattintson a "Vázlat alakzata" elemre, majd válassza ki a vonal színét, vagy távolítsa el a "Nincs körvonal" lehetőség kiválasztásával.

3

Adjon hozzá szöveget a Beszúrás fülön, és kattintson a "WordArt" elemre a Szöveg csoportban. Kattintson a kívánt WordArt stílusra, majd húzza az alakzat elé. Jelölje ki a mintaszöveget, válasszon egy betűtípust a Kezdőlap Betűtípus listájából, majd írja be a szöveget a mintaszöveg fölé.

4

Adjon hozzá szövegeffektusokat a Kezdőlap Betűtípus csoportjából. Válassza ki a szöveget, és kattintson a "Szövegeffektusok" legördülő menüre. Válassza a "Vázlat" lehetőséget, ha más vonalszínt vagy stílust szeretne választani. Mutasson az "Árnyék", a "Tükrözés" vagy a "Ragyogás" pontra, ha e hatások közül egyet vagy többet hozzá szeretne adni a szövegéhez.

5.

Csoportosítsa a szöveget és a képet. Nyomja meg és tartsa lenyomva a "Ctrl" gombot, majd válassza ki az egyes objektumokat. Lépjen a Rajzeszközök "Formátum" fülére, és kattintson az "Elrendezés" csoportban a "Csoport" elemre. Válassza a "Csoport" elemet a legördülő listából.

6.

A csoportosított objektumokat egyetlen képként mentse. Jelölje ki a csoportosított objektumokat, majd nyomja meg a "Ctrl-X" gombot a csoport kivágásához. Kattintson a jobb gombbal a dokumentumra, majd válassza a "Kép" lehetőséget a Beillesztési beállítások alatt. Kattintson a jobb gombbal a beillesztett logóra, majd válassza a "Mentés képként" lehetőséget. Válasszon egy fájltípust, írja be a fájl nevét, és navigáljon arra a helyre, ahol meg szeretné tartani az új logót. Kattintson a "Mentés" gombra.