Mi a különbség a HR tevékenységek és a HR gyakorlatok között?

Az emberi erőforrás csoportok által végzett tevékenységeknek közvetlenül összhangban kell lenniük a HR gyakorlattal. Ha nem teszik meg, a szétkapcsolás szemlélteti azt a koncepciót, hogy patak nélkül kell evezni: Lehetséges így működni, de nem túl hatékony. A virágzó HR-részlegek olyan finomhangolt vízi járművekként működnek, amelyek képességeiknek megfelelően kényszerítik a betakarítást és a legjobb fogás előkészítését. Ez a fogás - az alkalmazottak - viszont az a bot lesz, amelyet a HR tevékenysége motivál az üzleti életbe.

HR gyakorlatok

Az emberi erőforrások gyakorlata stratégiai jellegű. Létfontosságú tanácsadási rendszert képviselnek, amely összehangolódik a vezetői üzleti tervvel. A HR gyakorlatok alkotják azt az alapot, amely támogatja a vállalat humántőkéjének az Ön nevében történő működését. Például a HR-gyakorlatok magukban foglalják egy módszer kidolgozását egy adott munkavállalói jutalmazási program hatásainak mérésére és elemzésére. További példák közé tartozik a munkával kapcsolatos sérülések csökkentését célzó program létrehozása, valamint a foglalkoztatási törvények betartásának biztosítását szolgáló keret létrehozása.

Vezetési hozzájárulás

A HR gyakorlatok azok az eszközök, amelyek révén az emberi erőforrásokkal foglalkozó személyzet fejlesztheti munkatársainak vezetését. Ez kiterjedt tanfolyamok és motivációs programok kidolgozásának gyakorlatával történik, például olyan rendszerek kidolgozásával, amelyek irányítják és segítik a menedzsmentet a folyamatos teljesítményértékelések elvégzésében. Az emberi erőforrások gyakorlata magában foglalja olyan utak megépítését is, amelyeken keresztül az alkalmazottaknak lehetősége lesz előrelépni. Például egy olyan mechanizmus megtervezése, amely lehetővé teszi az alkalmazottak rendszeres előléptetését, lehetőséget kínál munkatársainak a vezetői pozíciók elérésére.

HR tevékenységek

A HR tevékenységek a HR gyakorlatokon keresztül meghatározott irányelveket testesítik meg. Például a munkavállalók következetes továbbképzésének gyakorlatához kapcsolódó tevékenység a képzési program által felvázolt információk tényleges bemutatása lenne. A HR tevékenységi példák közé tartozik a versenyképes felmérések elvégzése, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a munkavállalók méltányos kompenzációban részesülnek, valamint az alkalmazottak részvételének és a túlóráknak a kezelése. A HR tevékenység további példái közé tartozik a toborzás, a felvétel és az elbocsátás, valamint az egészségügyi ellátások kezelése.

Két lépés

Az emberi erőforrások alapos részvételének biztosítása érdekében a HR-szakembereknek meg kell érteniük, létre kell hozniuk és be kell vezetniük a gyakorlatok és tevékenységek integrált megközelítését. A folyamat kétlépcsősnek tekinthető: Először hozzon létre olyan gyakorlatokat, amelyek célja a vállalkozás céljainak hatékony, biztonságos és legális módon történő elérése; másodszor pedig a gyakorlatokat társult tevékenységek útján hajtsa végre, szükség esetén fejlesztéseket hajtson végre. A HR gyakorlatoknak természetes áramlást kell teremteniük a HR tevékenységek felé. Amikor ez bekövetkezik, az emberi erőforrások osztályának optimális szinten kell működnie az Ön vállalkozása érdekében.