Hogyan tesztelje kameráját Skype-on

A Skype-ot gyakran használják üzleti konferenciákon folytatott videokonferencia-beszélgetésekhez és személyes csevegésekhez is, de hiába használja a programot, célszerű kameratesztet végrehajtani, mielőtt hívást kezdeményezne vagy fogadna. Használhatja a Skype beépített kameratesztjét és a teszthívás funkcióit annak megtekintéséhez, hogy a kamerája és a mikrofonja működik-e a programon. Ha nem, akkor megnézheti, hogy más programban dolgoznak-e, és elháríthatja a hibaelhárítást, mielőtt visszatérne a Skype-hoz.

Rendelkezzen Skype tesztvideóval

A Skype tesztelheti mind a videót, mind a hangot, mielőtt hívást kezdeményezne.

Ha a kameráját a Skype asztali verzióján szeretné tesztelni, kattintson a profilképére a Skype menü eléréséhez. Ezután kattintson a „Beállítások”, majd az „ Audio és videó beállításokelemre. A „Videó ” alatt ellenőrizze, hogy képe megjelenik-e a Skype kamera előnézetében.

Okos telefonon nyissa meg a telefon „Kamera” alkalmazását, és helyezze szelfi módba, aktiválva a maga felé néző kamerát. Ellenőrizze, hogy láthatja-e önmagát.

Ez egy jó módszer arra is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Ön és a körülötte lévő környezet a kívánt módon néz ki egy fontos hívás előtt. Például ellenőrizheti, hogy a ruhája úgy néz ki, ahogy szeretné, és hogy a háttérben nem látszanak bizalmas anyagok vagy felesleges rendetlenség.

Video problémák elhárítása

Ha a kép nem jelenik meg, amikor videót tesztel a Skype-on, akkor megoldhatja a problémát. Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép nincs akadályozva, és ha fizikai redőny van, akkor a redőny nyitva van. Ellenőrizze az operációs rendszer beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fényképezőgép észlelhető-e, és hogy nem jelennek-e meg hibaüzenetek.

Ha külső kamerát használ, fontolja meg annak kihúzását és újbóli csatlakoztatását, hogy megbizonyosodjon róla, hogy be van-e kapcsolva és megfelelően van-e csatlakoztatva. Ellenőrizze, hogy egy másik program már hozzáfér-e a kamerához. Próbálkozzon újraindítással és ellenőrizze, hogy más programok be vannak-e zárva, majd indítsa újra és próbálja meg újra a Skype-ot.

Próbálja meg tesztelni a fényképezőgépet más szoftverekkel, beleértve az okos telefon alapkamera alkalmazását is, ha egy vagy bármelyik beépített képalkotó szoftvert használ a számítógépén. Ha még mindig nem tud képet kapni, akkor a fényképezőgépet vagy eszközt meg kell javítani. Ha sürgős hívása érkezik, fontolja meg egy másik eszköz vagy egy külső kamera használatát, ha van ilyen.

Gyenge minőségű videó

Ha a fényképezőgépe működik, de az a személy, akivel beszél, azt mondja, hogy a kép megjelenik és eltűnik, vagy torznak tűnik, akkor probléma lehet az internetkapcsolatával. Próbáljon közelebb lépni a Wi-Fi-útválasztóhoz, ha ilyet használ. Számítógépen érdemes megpróbálni vezetékes kapcsolatra váltani a Wi-Fi helyett.

Mobiltelefonon próbáljon meg Wi-Fi-re váltani cellás kapcsolatról vagy fordítva.

Ha nem tudja megoldani a problémát, próbáljon meg mással kapcsolatba lépni annak megállapításához, hogy a probléma az Ön vagy az eredeti hívó fél végén van-e. Ha továbbra is problémái vannak, vegye fel a kapcsolatot az informatikai osztályával vagy az internetszolgáltatójával Skype-segítségért és a kapcsolat javításáért.

Legyen Skype Test Audio

Tesztelő hanghívást is végezhet a Skype mobil vagy asztali verzióin, hogy ellenőrizze, hogy a mikrofon és a hangszórók működnek-e a programmal. Keresse meg névjegyeit az "Echo / Sound Test Service" kifejezéssel, a Skype által biztosított virtuális kapcsolattartóval az audiorendszerek teszteléséhez.

Hívja a hangteszt szolgálatot, és kövesse az utasításokat az Ön számára lejátszott üzenet rögzítéséhez. Ha nem hallja az utasításokat, ellenőrizze, hogy a hangszóró hangja be van-e kapcsolva. Ha nem hallja a rögzített üzenetet, ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a mikrofon, engedélyt ad-e a Skype-nak a hozzáférésre, ha a rendszer kéri, és hogy a hangereje nagyobb-e.

Ha továbbra is problémái vannak a hanggal, lehetséges, hogy egy másik program használja a mikrofont vagy a hangszórókat. Zárjon be más programokat, és indítsa újra az eszközt, majd próbálkozzon újra. Győződjön meg arról, hogy külső mikrofonok és hangszórók vannak csatlakoztatva. Tesztelje mikrofonját és hangszóróit más szoftverekkel, és ha még mindig nem működnek, fontolja meg egy másik eszköz használatát, vagy javításba vételét.