Hogyan konvertálhatom a .PSD-t vektorgrafikává

Az Adobe Photoshop által létrehozott PSD fájlok bitkép- vagy raszterképként ismertek. Lényegében lényegében színes pixelek rácsából állnak. Bizonyos célokból, ideértve az általános üzleti felhasználásokat is, például logók, változó méretű szórólapok és kártyák megtervezése érdekében jobb lehet vektorgrafikával dolgozni, amelyek a kép pontjai közötti matematikai kapcsolatokon dolgoznak. Különféle grafikus eszközökkel, köztük az Adobe Illustrator és a Photoshop segítségével konvertálhatja a PSD fájlokat vektoros formátumokká.

Vektor és raszteres grafika

A raszteres vagy a bitképes grafikákat általában fényképekhez és más képekhez használják. Képet képviselnek, amely lényegében színes pixelek rácsát képezi. Az Adobe Photoshop PSD fájljai példák a raszteres grafikára, csakúgy, mint más elterjedt formátumok, például a Windows BMP fájlok, JPEG és PNG fájlok.

A vektoros képek matematikai összefüggéseket írnak le a kép vonalai, görbék és pontok között. Számos rajzprogram, köztük az Adobe Illustrator generálja őket, és a felhasználó könnyedén fel- vagy lefelé méretezheti őket nagy torzítás nélkül. A gyakori vektoros formátumok közé tartoznak az Illustrator AI fájljai, SVG fájlok és Adobe EPS fájlok.

Konvertálja a PSD-t vektoros formátumba

A Photoshop fájl vektorgrafikus fájlokká alakításának egyik módja az, ha egyszerűen exportálja a rétegeket SVG formátumban vagy más vektorgrafikus formátumban, maga a Photoshop segítségével.

A PSD fájl több réteget tartalmazhat, amelyek mindegyike lényegében kép vagy egy képrész, amely átfedhető más rétegek tetején. Általában egyesítenie kell a rétegeket, hogy létrehozzon egy végső képet, vagy exportálhatja az egyes rétegeket a kívánt formátumban. Exportálja a kívánt rétegeket vektoros formátumban: kattintson jobb gombbal a fóliára, kattintson az "Exportálás" gombra, és válassza az SVG lehetőséget.

Az SVG fájlok különféle grafikai programokkal nyithatók meg, beleértve az Adobe Illustrator programot és az Inkscape ingyenes eszközt, valamint a legtöbb modern webböngészőt. Az SVG egyúttal szövegalapú formátum is, a HTML-hez némileg hasonló nyelvet használva, amelyet a weblapok szerkesztésére használnak, így ha ismeri a formátumot, megnyithatja őket egy szövegszerkesztő eszközzel a változtatások elvégzéséhez. a kép színei, vonalai és egyéb attribútumai.

PSD a vektorhoz az Illustrator alkalmazásban

Ha Adobe Illustrator programot használ, akkor ezt a programot felhasználhatja egy PSD fájl vagy egy másik raszter stílusú kép vektorizálására, majd vektorgrafikus formátumba konvertálására.

Megnyithatja a Photoshop PSD fájlt az Illustrator alkalmazásban, a "Fájl" menü "Megnyitás" opciójával. A rendszer kéri a rétegek különálló objektumokként történő betöltését, vagy a rétegek összevonását egy kombinált rétegbe. Miután betöltötte a fájlt, a "Kép nyomkövetése" gombbal konvertálhatja a képet vektorgrafikává.

Különböző lehetőségeket választhat, beleértve a képbe beillesztendő színek számát, és meghatározhatja, hogy a kép nyomának mennyire részletesnek kell lennie. Állítsa be a paramétereket, hogy megtalálja azt a paramétert, amely a képet vektoros formában jól néz ki.

Ha elégedett, mentheti a nyomon követett képet Adobe Illustrator fájlként, vagy exportálhatja más általános vektorgrafikai formátumokban, beleértve az SVG-t is.

Képek létrehozása vektorként

Ha már raszteres formátumú képpel dolgozik, például egy fotóval, akkor gyakran van értelme a Photoshopban vagy egy hasonló eszközben szerkeszteni, majd szükség esetén vektorgrafikus formátumokká konvertálni.

Másrészről, ha a semmiből készít képet digitális rajzeszközök segítségével, akkor inkább vektorgrafikus formátumokban és elsősorban ezekben a formátumokban működő eszközökkel dolgozzon. Ez megtakarítja a későbbi átalakítás munkáját. Az Illustrator mellett a Corel Draw és az Inkscape is általános eszköz a vektorgrafikával való munkához.