Hogyan törölhet megrendelést az eBay-en, ha még nem fizetett

Legyen szó véletlen kattintásról, impulzusos vásárlásról vagy eBay aukciós tételről, amelyet jobb áron talált, lehetősége van lemondani az eBay-megrendelést a tétel kifizetése előtt vagy után. Az elmúlt években az eBay könnyebb eljárást hozott létre a lemondáshoz a vásárlást követő első órában. Az ablak után lépjen kapcsolatba az eladóval a lemondás kezdeményezéséhez. Az alkalmi lemondás nem befolyásolja az eBay-en való vásárlási képességét. Számos probléma azonban megjelölheti fiókját felülvizsgálatra, és korlátozhatja a vásárlási jogosultságokat.

Azonnal törölje az eBay-vásárlást

Előfordul, hogy olyan tárgyakat vásárol, mint például egy kis párnázott boríték a kisvállalkozások számára, vagy alapanyagok a következő kézműves vásárra, majd azonnal máshol látja ugyanazokat a cikkeket kevesebbet. Ha a különbség elég nagy, az eredeti megrendelés törlése javíthatja az eredményt.

Az EBay egy órás lemondási ideje lehetővé teszi a megrendelés önálló lemondását, feltéve, hogy az eladó nem kezdte meg a megrendelés feldolgozását, és az eBay-en szállítottként jelölte meg. A "My eBay" gombra kattintva törölheti a tranzakciót. Kattintson a "Vásárlási előzmények" gombra, és keresse meg a megrendelést. A "További műveletek" menü az elem legördülő menüjeként jelenik meg; kattintson rá, majd válassza a "Rendelés törlése" lehetőséget. Kattintson a "Küldés" gombra.

Miután elküldte, a kérést továbbítják az eladónak annak megerősítésére, hogy a terméket még nem postázták. Miután az eladó válaszolt, lemondási e-mailt küldünk az Ön e-mail címére. A megerősítést az eBay-fiók "Üzenetek" szakaszába is továbbítja.

Késleltetett lemondás esetén vegye fel a kapcsolatot az eladóval

Amikor időbe telik annak eldöntése, hogy törölni kívánja-e a vásárlást, a lemondási folyamat megkezdéséhez fel kell vennie a kapcsolatot az eBay-cikk eladójával. Látogasson el a "My eBay" oldalra, és kattintson a "Vásárlási előzmények" gombra. Kattintson a "További műveletek" legördülő menüre, majd a "Kérelem a megrendelés törlésére" gombra. Adja meg az eladónak a lemondás okát, és a "Küldés" megnyomásával küldje el az üzenetet. Mentse az üzenet másolatát a megrendelés törléséig. Az eladóknak három napjuk van válaszolni.

Akkor is közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az eladóval, amikor az eBay-megrendeléshez a vásárlás első órájában hozzáadják a nyomon követési vagy szállítási információkat. Ez a forgatókönyv nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha azonnal fizetett a cikkért, mivel sok eladó csak a fizetés kézhezvétele után generál szállítási címkét. Ha a megrendelés törlése előtt fizetett, az eladó 10 nappal késleltetheti a visszatérítés kiadását, mielőtt Ön további lépéseket tehetne az eBay pénz-visszafizetési garanciájával.

Kerülje a vita benyújtását a folyamat ésszerűsítése érdekében

Az eBay megoldási folyamata segítséget nyújt a vásárlóknak és az eladóknak, ha probléma merül fel, például nem fizetnek az árukért vagy megsérült tételt kapnak. Első lépésként azonban kerülnie kell a vita megindítását a megoldási központban, ha célja a vásárlás mielőbbi lemondása. A vita megindulása után a "Vásárlási előzmények" menüben már nem mondhatja le a megrendelést, és elkötelezett a megoldási folyamat folytatása mellett. Ezután mindkét félnek több napja van a kérdések megválaszolására, és az eBay közbenjárhat.

Tartsa alacsony szinten a lemondásokat vagy veszítse el a vásárlási jogosultságokat

Az Ebay megőrzi az ügyfelek adásvételi előzményeinek adatait, ideértve a sikeresen végrehajtott tranzakciók számát is. Az alkalmi megrendelések törlése, ha Ön rendszeres vásárló, valószínűleg nem befolyásolja vásárlási jogosultságait, de néhány hiba egy új számlán vagy egyszerre több probléma piros jelzőt emelhet. Ha nem rendezi a lemondást az eladóval, és nem fizet, akkor az eladó két nap múlva megkezdheti a ki nem fizetett cikk ügyét, hogy megtérüljön az eladáskor esedékes eBay-díjak.

Válaszoljon a lehető leghamarabb, amikor egy ügy megkezdődik, vagy fizetetlen tételek sztrájk kerül a fiókjába. Az eBay szerint túl sok ki nem fizetett tételes sztrájk vagy túl sok lemondott megrendelés vethet véget vásárlási jogosultságainak - és az eBay rendszere felismerheti, ha megpróbál második fiókot indítani a tilalom kijátszására.